Виберіть розділ
Вибране
  • «У деяких людей є життя, а у деяких – музика»
    Передноворічне музичне диво подарувала жителям Бориспільщини Народна академічна хорова капела…
  • Перша допомога при обмороженнях
    Сектор з надзвичайних ситуацій Бориспільської райдержадміністрації нагадує основні правила поведінки…
    Читати більше...
  • 16 сімей виведено з-під супроводу з позитивним результатом
    Наталія Михайленко, начальник центру соціальної служби для сім’ї, дітей та…
    Читати більше...
Пошук на сайті
Наші опитування
Що необхідно для благоустрою району?
 
Що б Ви хотіли більше бачити на нашому сайті
 
Перейменування вулиць сіл Щасливе та Проліски
 

16 сімей виведено з-під супроводу з позитивним результатом

  • Друк

Наталія Михайленко, начальник центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, доповіла на апаратній нараді, підкресливши, що протягом 2015 року під соціальним супроводом перебувало 34 сім’ї, в них на вихованні 86 дітей. У порівнянні з відповідними показниками 2014 року, кількість сімей, які перебувають під соціальним супроводом зменшилася на 29%. Виведено з-під супроводу 16 сімей з позитивним результатом. У порівнянні з відповідними показниками 2014 року, кількість виведених сімей з-під соціального супроводу з позитивним результатом зменшилася на 16%. За час здійснення соціального супроводу було надано 2334 послуги, у порівняні з аналогічним періодом минулого року на 1516 послуг менше.

Під соціальним супроводом Центру протягом відповідного періоду перебувало 1 особа, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Під час соціального супроводу їй було надано 9 послуг, дану особу виведено з-під соціального супроводу з позитивним результатом.

Переважна більшість сімей, охоплених соціальним супроводом, мають офіційно визначений статус таких, що потребують додаткової допомоги з боку держави або складають групу ризику.

Соціальними послугами Центру, які не потребують соціального супроводу, а лише разової допомоги чи консультації, протягом даного періоду скористалися 218 клієнтів.

Зрозуміло, що ефективність роботи з сім’ями підвищується, коли проблема, яка може виникнути в сім’ї та спричинити складні наслідки, попереджається завчасно або нейтралізується на початкових етапах.

Протягом 2015 року під соціальним супроводженням Центру перебувало 3 дитячих будинки сімейного типу, в них виховувалося 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (протягом року було влаштовано 3 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у ДБСТ та 3 дітей вибуло у зв’язку з досягненням повноліття), 2 прийомні сім’ї, в них на вихованні 3 дітей. Прийомна сім’я з 2 прийомними дітьми, яка тимчасово переїхала з Донецької області до Бориспільського району, влітку 2015 року вибула проживати до міста Київ. Дитячий будинок сімейного типу, який переїхав з Луганської області має на вихованні 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримує соціальні послуги за карткою отримувачів послуг. Питання соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу відноситься до ряду першочергових адже родинне виховання сьогодні має стати підваленою майбутнього цілого покоління.

За відповідний період до Центру по направленнях з кримінальної міліції звернулося 28 осіб із числа умовно-засудженої молоді. Під час бесід та консультування осіб, які знаходяться в стані ризику, працівники надавали соціальні послуги, намагалися формувати бажання змінити поведінку на більш безпечну, виявити і реалізувати найкращі особистісні якості та риси, змінити спосіб життя, надаючи реальну допомогу та переконливі доведення у здоровому способі життя.

Центром спільно з Кримінально виконавчою інспекцією пройдено навчання в рамках проекту «Просвітницько-профілактична програма «Сходинки» для дітей та молоді, які перебувають в конфлікті з законом», яка покращує взаємодію в роботі установ. Дана тренінгова програма покликана забезпечити створення сприятливої атмосфери для набуття життєво важливих навичок безпечної поведінки, прийняття відповідальних рішень та сприяти зміні поведінки підлітків.

Станом на кінець 2015 року в Центрі працювало 8 фахівців із соціальної роботи.

В 2015 році пройшли зміни щодо ведення соціального супроводу сімей/осіб, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зміни передбачають збільшення навантаження на фахівця із соціальної роботи, а саме збільшення частоти відвідування сім’ї за місцем проживання, збільшення ведення необхідного документообігу на кожного члена родини.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2014 року № 623 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо функціональних обов’язків державного соціального інспектора» контроль за використанням допомоги при народженні дитини та виплат одиноким матерям/батькам покладено на спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Що передбачає збільшення навантаження на працівників Центру.

Детальніше в цій категорії: « Децентралізацію розпочато в архітектурно-будівельній галузі Перша допомога при обмороженнях »
Радіопередачі
Календар публікацій
« січня 2016
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Корисні посилання

Телефони довіри

Урядова гаряча лінія

0-800-507-309

Київської ОДА

044-286-85-54

044-286-17-48

Відділ звернень громадян

Київської ОДА

044-286-84-11